Vedat Kılıç

Tarih: 23.09.2024 15:15

“Ben… Ben… Ben…”

Facebook Twitter Linked-in

Sizlere köyümün güzelliklerini detaylıca bir başka yazımda anlatmak isterim.
Bugünkü konumuz; geçtiğimiz Cumartesi günü basın toplantısı düzenleyen AK Parti Zonguldak Milletvekili Av. Saffet Bozkurt ve söylemleri üzerine.
Basın toplantısına kendisine yönelik eleştirilerim nedeniyle davet edilmedim. Oysa muhteremin kendileri ile aşağı yukarı 20 yıllık bir hukukumuz vardı. 
Basın toplantısını zar zor gazeteci arkadaşlarım Mustafa Keleş ve Ertuğrul Yüksel’in canlı yayınlarından takip etmeye çalıştım. Malum; sene 2024 ama köylerimizde halen internet ve telefonlar çekmiyor. 
İnternet çekmediği için zar zor takip ettiğim yayında Milletvekili Saffet Bozkurt’un “Ben yaptım, ben yaptım, ben yaptım….” cümlelerini defalarca kez duydum. 
Onu dinlerken “Vay beee” dedim içimden… ‘Meğer Türkiye Cumhuriyeti Devleti bugüne kadar Kdz. Ereğli’ye hiç uğramamış’, Robin Hood gibi Saffet Bozkurt ortaya çıkıvermiş.
Sonra, Veysel Atasoy, Ömer Barutçu bugün Kdz. Ereğli’nin tüm su ihtiyacını karşılayan Kızılcapınar Barajı’nı yaptıklarında bu kadar böbürlenmediklerini hatırladım.
Fazlı Erdoğan döneminde koskoca Ereğli-Düzce karayolu duble yol olarak, hem de 11 tünel yapılarak ulaşıma açıldığında, bugün binlerce işçinin çalıştığı tersaneler bölgesi hizmete girdiğinde, Kdz. Ereğli Organize Sanayi Bölgesi hizmete girdiğinde bu kadar böbürlenmediğini hatırladım. Prof. Dr. Ercan Candan da biraz kibirliydi. Ama o bile Adliye Sarayı, Vergi dairesi, ilçeye 25 yeni okul kazandırdığında bu kadar böbürlenmemişti…
Hem Fazlı Erdoğan hem de Prof. Dr. Ercan Candan ilçeye 350 yataklı 5 yıldızlı otel konforunda hastane kazandırdıklarında bu kadar böbürlenmemişlerdi.
20 yıldır bitmeyen Ereğli-Devrek karayolunu diline dolayıp bir yıl içerisinde hizmete açılacağını söylüyor. Orada yapılan çalışmaları ve hızını gidin görün Saffet Bozkurt doğru mu söylüyor, yalan mı söylüyor kendiniz görün.
Kdz. Ereğli’de defalarca sel olmuş devletin bakanları gelmiş, zarar ziyan tespitleri yapmış, vatandaş bir daha zarar görmesin diye dere ıslah çalışmaları yapmış, vekilimiz çıkmış “Ben yaptım” diyor.
Kdz. Ereğli Üniversite Kampüsü için Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başdanışmanı Saadet Oruç hanımefendi, dönemin milletvekilleri Prof. Dr. Ercan Candan, Faruk Çaturoğlu ve yine dönemin ilçe başkanı Fatih Çakır hiçbir şey yapmamış, Milletvekili Saffet Bozkurt gelmiş hızır gibi yetişmiş, her şeyi o yapmış. 
Ve bir de “Ben yaptım” dediği hizmetlerin bir çoğu ya henüz hiç başlamamış, yarım kalmış ya da çalışmaları ağır aksak devam ediyor.
Türkiye’de vergi ödemesi sıralamasında 30’un üzerinde ili, bağlı olduğu Zonguldak ili ve ilçelerini tek başına geride bırakan Kdz. Ereğli hizmet almak için meğer yıllardır Milletvekili Saffet Bozkurt’u beklemiş.
Hani diyor ya “Cek-cak yok”
Cek-caklarını sayalım:
Ereğli-Alaplı arası çevre yolu: projesi bile ortada yok.
Alaplı-Ormanlı arası karayolu: programda bile yok.
Kdz. Ereğli’ye yapılacak 3 ayrı organize sanayi bölgesi: bir tanesinin bile izni yok, yerleşim yerlerine yapılması planlandığından vatandaşlar karşı.
Ereğli-Devrek karayolu: 20 yıldır bitirilemedi. Şimdiler de 3-5 makine ve kamyonla çalışmalar devam ediyor. Bu hızla değil bir yılda 10 yılda bitmesi mucize olur. Sadece Hasbeyler Köyü’nde üç tane köprü yapımı gerekiyor ve daha bir tanesine bile başlanmadı.
Ereğli Hükümet Konağı ve Emniyet Müdürlüğü binası: İhalesi Ekim ayı sonunda yapılacakmış. Artık kaç senede biter Allah bilir.
Çaylıoğlu Köprüsü, Hasbeyler Köyü köprüsü, çöken Kayalıdere yolu, çöken Çaylıoğlu Yollarını daha saymıyorum bile.
Basın toplantısının yarısından fazlası neredeyse cek-caklarla geçmiş halen daha diyor ki “Bizde cek-cak yok.”
Ortada tamamlanan, Kdz. Ereğli’nin önünü açacak bir tane projesi yok.
Prof. Dr. Ercan Candan ilçeye 25 tane sıfırdan yeni okul kazandırmış konuşmuyor, Milletvekili Saffet Bozkurt deprem riski nedeniyle zarar gören okulların tadilatını “Ben yaptım” diyor.
İşin en ilginç kısmı ise “Kızılay Anaokulu” yapım kararı alındığında Saffet Bozkurt bu haberi biz gazetemizde yayınladıktan sonra öğrenmişti. Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan’ın ilçemize hediye ettiği anaokulunu da “Ben yaptım” diyor.
Konuşmasının tek bir satırında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür yok, ekibine teşekkür yok, eski ve şu anki milletvekillerine, ilçe başkanlarına, valilere, kaymakamlara bir tane teşekkür yok. Paşamız meğer her şeyi tek başına kendisi yapmış!..
Konu aslında Erdemir’in Endüstri Bölgesi Alanı ilan edilmesiydi. Bu konuda bile kendisi ile çelişen birçok açıklaması oldu.
Mesela; ilçede yapılan ya da yapılacak olan her şeyi kendisine mal edip “Ben yaptım”, konu Endüstri Bölgesine gelince “Zonguldak’ın milletvekili bir tek ben miyim?” diyor.
“Kdz. Ereğli’ye bu kadar hizmeti yapan milletvekili ihanet edebilir mi? Siz buna inanıyor musunuz?” diyor, bir başka cümlesinde ise Erdemir’in Özel Endüstri Bölgesi alanı ilan edilmesini savunup, ilçeye sağlayacağı faydaları sıralıyor.
Sayın vekil soruyor ya “Benim ihanet edeceğime inanıyor musunuz?” diye…
100 milyonlarca dolar serveti olan bir iş insanının çocuğunu Erdemir’e işe yerleştir, Kdz. Ereğli’nin bir tane köyünden bir tane işçi sokma, gel bize “Ben ihanet eder miyim” diye sor.
Kimle hangi mücadeleyi verdiğini biz bilmiyoruz. Mücadele ettiğini sen kendin söylüyorsun; biz orada yoktuk. Mücadele ettin mi etmedin mi bilmiyoruz. Mücadele ettiğine şahit olduğunu söyleyen bir tek kişi yok. Senin mücadele ettiğini bir tek basın toplantısını düzenlediği otelin sahibi TSO Başkanı Arslan Keleş söylüyor. Arslan Keleş sen mücadele ederken yanında mıydı, neye şahitlik etti? Onu da bilmiyoruz.
Milletvekili Bozkurt’un bir başka tezatı ise eski belediye başkanı Murat Sesli ile alakalı söylemleri. 2023 seçimleri öncesi… Saffet Bozkurt ilçe başkanı… Sesli AK Partili eski belediye başkanı sıfatıyla bizzat Saffet Bozkurt tarafından ilçe teşkilatının programlarına davet ediliyor. Saffet Bozkurt milletvekili adayı oluyor; bizzat kendisi Sesli’nin iş yerine giderek seçim çalışmalarında kendisine destek olmasını istiyor. Sesli’nin koluna girip belde belde, mahalle mahalle, esnaf esnaf seçim çalışması yapılıyor. O günlerde Sesli’ye “Başkanım sen FETÖ mağdurusun, sana kumpas kurmuşlar” diyen Milletvekili Bozkurt şimdi çıkmış “Belediye başkanlığı yaparken çete suçlaması ile tutuklanmak Kdz. Ereğli’ye ihanet değil mi?” diye soruyor.
Bu ülkenin Cumhurbaşkanı’nda, bakanlarında ve üst düzey bürokratlarında bile Saffet Bozkurttaki “ben yaptım” egosu yok. 
Daha önceki yazılarımda da kendisini çok uyardım. Eleştiriye tahammülü olmadığını, en ufak bir eleştiride, eleştiri yapanı düşman bellediğini bildiğim halde tekrar tekrar uyardık ama hiçbir işe yaramamış.
Saffet Bozkurt tabir yerinde ise freni patlamış kamyon gibi paldır küldür gidiyor. 
Zaman zaman şu söylemi duyuyorum” Saffet Bozkurt aslında iyi de etrafındakiler onu yanlış yönlendiriyor.”
Ben kendisini 20 yıldır tanırım, yakın çalışmışlığımız da vardır. Saffet Bozkurt etrafındakileri dinlemez, kaale almaz. Onun kendi doğruları vardır ve kafasının dikine gider. O yüzden etrafındakilere yönelik eleştiriler yersiz. Haa, “Bazıları Saffet Bozkurt’u kendi kişisel çıkarları için kullanıyor.” derseniz bu yoruma katılabilirim. 
Hoşçakalın…


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —