Tarih: 05.10.2024 13:09

Seçkin Turhan'a en başarılı başkan plaketi

Facebook Twitter Linked-in

 

Zonguldak Ticaret İl Müdürü İsmail Maden, Erbirlik Kooperatifi’nin düzenlediği kahvaltı etkinliğine katıldı. Maden, Erbirlik Kooperatifi Başkanı Seçkin Turhan, yönetim kurulu üyeleri ve ortaklarını selamlayarak Ahiliğin tarihi ve önemini anlatan bir konuşma yaptı.

Her yıl düzenlenen ahilik haftası kutlama etkinliklerinin, ahiliğin yaşamasını ve yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla yapıldığını belirten Maden, bu yılki etkinliğin 23-29 Eylül tarihleri arasında kutlandığını hatırlattı. Maden, konuşmasında ahiliğin kökenlerine değinerek, "13. yüzyılda Anadolu'da temelleri atılan ahilik, ekonomik ve ticari faaliyetlerin yürütülmesinde; ahlakı, doğruluğu, kardeşliği, yardımseverliği, cömertliği, dürüstlüğü, merhameti ve dayanışmayı esas almıştır" dedi.

Osmanlı Devleti’nin kurucu unsuru olan ahilik sisteminin, esnafları ticaret ve meslek hayatında İslami ve ahlaki prensiplere uygun hale getirerek toplumsal düzenin tesis edilmesine öncülük ettiğini vurgulayan Maden, “Ülkemizin manevi muhafızları esnaf ve sanatkârlarımızdır; yani sizlersiniz, değerli arkadaşlarım” ifadesini kullandı.

Maden, ahiliğin geçmişten günümüze kadar süregelen birlik ve dayanışma kültürünün, geleceğimizin teminatı olduğunu belirterek, “Bu mirası, aynı birlik ve beraberlik içinde devam ettirdiğiniz için huzurlarınızda hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinlikte, ahilik haftası vesilesiyle başarılı çalışmalarından dolayı Erbirlik Kooperatifi Başkanı Seçkin Turhan'a plaket takdim edildi. Maden, "Erbirlik Kooperatifi'mizin çok başarılı olması nedeniyle bu ödüle layık gördüğümüz başkanımıza, bundan sonraki hizmetlerinde de üstün başarının devamını diliyorum" dedi.

Son olarak, Maden, Ticaret İl müdürlüğü olarak her zaman esnafların yanında olduklarını ve ahilik kurucusu Ahi Evran Hazretleri başta olmak üzere, ebediyete intikal eden bütün esnaflara Allah’tan rahmet diledi.

S.S. Erbirlik Karayolu Yük Taşıma Kooperatifi Başkanı Seçkin Turhan ise konuşmasında Ticaret İl Müdürü Maden'e ödül için teşekkür ederek, “Bu ödülü sadece şahsım adına değil, yönetim kurulu, kooperatif personelim ve tüm Erbirlik ailesi adına alıyorum. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —