Tarih: 25.07.2024 17:37

Köprü yıkılmak üzere… İki köy diken üstünde…

Facebook Twitter Linked-in

Kdz. Ereğli ilçesinde geçtiğimiz yıllarda yaşanan sel felaketlerinde zarar gören bir çok köprü, yol ve istinat duvarı henüz yenilenmedi yada bir önlem alınmadı. Bunlardan bir tanesi de Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Hasbeyler ile Kayalıdere köylerini birbirine bağlayan köprü. Yaşanan sel felaketlerin eski köprünün bir ayağı büyük ölçüde, diğer ayaklarında orta ve köprünün giriş kısmında ki koruma istinat duvarının bir tarafı tamamen yıkıldı. Hasbeyler ve Kayalıdere Köyü muhtarları defalarca yaşanan hasarı fotoğraflayıp dilekçelerle yetkililere ve bölgeye gelen siyasetçilere bildirdi. Ancak ne dilekçelerden nede siyasetçilerin sözlerinden bir sonuç alınamadı.
AFAD’ın bu gün GSM hatları üzerinden tüm Zonguldak halkına uyarı yapması üzerine Hasbeyler ve Kayalıdere Köyü sakinlerinde endişe yaşanmaya başlandı. Sel felaketlerinde büyük zarar gören Hasbeyler köprüsü hem Hasbeyler Köyü’nün bir mahallesine hem de Kayalıdere Köyü’ne tek ulaşımın sağlandığı köprü. Köprünün yıkılması durumunda her iki bölgeye ulaşım imkanı bulunmuyor. 
Hasbeyler ve Kayalıdere Köyü sakinleri yaşanabilecek olası bir felaketin sorumluluğunu kimin alacağını sorarak önlem almayan yetkililer ile söz verip yerine getirmeyen siyasetçilere sitem etti. Köy sakinleri “Bölgemizde aşırı yağışlarla birlikte sel felaketi olabilir. Artık neredeyse bölgemizde her yıl en az bir kere sel oluyor. Hasbeyler Köyü köprüsü öncek sel felaketlerinde büyük zarar gördü. Yıkıldı yıkılacak. Olası bir sele dayanamayıp yıkılabilir. Köprü yıkılsa, Hasbeyler Köyü’nün bir mahallesi ve Kayalıdere Köyü’nde bir olumsuzluk yaşansa bölgeye yardıma gidecek ekiplerin karadan ulaşım imkanı kalmaz. Buraya Zonguldak Valileri, Kdz. Ereğli Kaymakamları, AK Parti Milletvekilleri, AK Parti İl Genel Meclisi üyeleri ve AK Parti ilçe başkanları geldi. Hepsi inceledi ve gitti. Yıllardır acil ihtiyaç olmasına rağmen köprünün bakımı yapılmadığı gibi yeniden yapılması gündeme bile gelmedi. Burada yaşanacak herhangi bir can kaybı yaralanmanın sorumlusu kim olacak? Muhtarlarımız defalarca dilekçe vermiş. Gereği neden yapılmıyor? Seçimden seçime köylerimize gelip söz veriyorlar ama seçimden sonra kimseye ulaşamıyoruz”  diyerek yetkililerin ve siyasetçilere duyarsızlığına tepki gösterdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —