Tarih: 10.07.2024 17:29

Kdz. Ereğli 15 Temmuz İHL başarılarıyla göz dolduruyor

Facebook Twitter Linked-in

Kdz. Ereğli ilçesinde eğitim öğretim veren 15 Temmuz İmam Hatip Lisesi idaresi öğrencilere uygulanan eğitim programı ve elde edilen başarılar hakkında bilgilendirmede bulundu. 

Okul yönetimi tarafından verilen bilgiler şu şekilde: 

 

 

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROJE OKULU

Tüm Proje Okullarında olduğu gibi okulumuz Merkezi Sınavla (LGS) öğrenci almakta olup, Proje Okulları Haftalık Ders Programları uygulanmaktadır. Okulumuzda Fen Bölümü ve Sosyal Bilimler Bölümü olmak üzere iki farklı bölüm vardır. Bölüm seçimi 9. Sınıfta Şubat ayında öğrenci tercihine göre yapılmakta olup, 10. Sınıftan itibaren öğrenciler kendi bölümlerine göre ayrılmaktadır. Proje İmam Hatiplerde dolayısıyla okulumuzda İHL Meslek Dersleri ders saati %30 oranında azaltılarak alanı olan derslerin ders saati artırılmıştır. Mesela Fen Bölümünü seçen bir öğrenci Proje olmayan Liselerde haftalık 4 saat Matematik, 2’şer saat Fizik, Biyoloji, Kimya görürken Proje olan ve bölümü Fen olan Liselerde Matematik 6 saat, Fizik, Biyoloji, Kimya dersleri 4’er saattir ve kitap ve müfredatımız bu derslerde Fen Lisesiyle birebir aynıdır. Artan bu 8 saatlik ders saati İHL Meslek dersleri ders saati azaltılarak sağlanmıştır.

Sosyal Bölümü seçen öğrencilerinde haftalık ders saati Sosyal Bilimler Lisesi ders programına göre ayarlanmıştır. İHL Meslek Dersleri ders saati %30 oranında azaltılarak yerine Felsefe Grubu dersleri ders saati artırılmaktadır. Haftalık Ders Programı aşağıdaki gibidir.

 

2024 Yılı YKS sonuçları 22 Temmuz’da açıklanacağından onu paylaşamıyoruz. Ancak 2023 yılı YKS deki başarımız aşağıdaki gibidir. 

 Değerli Ereğli halkı ; çocuklarınıza Milli Eğitimin amaçları doğrultusunda Milli ve Manevi değerler kazandırılmış, erdemli, günün teknolojisini takip eden yenilikçi bireyler olarak hayallerine taşımak için talibiz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —