-
BIST 100
15954,59%-0,83
-
DOLAR
44,15% -0,13
-
EURO
50,75% 0,65
-
GRAM ALTIN
7118,25% -0,24
-
Ç. ALTIN
11534,35% -0,30
Kayseri’nin ihracatı yıllık 8,2 oranında arttı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Kayseri ihracatı bir önceki yılın ocak ayına göre yüzde 5,25 oranında artarak, 280 milyon 601 bin dolar olarak gerçekleşti.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Kayseri ihracatı bir önceki yılın ocak ayına göre yüzde 5,25 oranında artarak, 280 milyon 601 bin dolar olarak gerçekleşti.
TÜİK ocak ayı ihracat verilerini değerlendiren Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, “Ocak ayında ihracatımız geçen yılın ocak ayına göre yüzde 5,25 oranında aratarak, 280 milyon 601 bin dolar olarak gerçekleşti. İhracatımızda bir önceki aya göre yüzde 17,70 oranında bir düşüş söz konu. Yıllık ihracatımız ise yüzde 8,02 oranında artarak 3 milyar 932 milyon 572 bin dolar olarak gerçekleşti” dedi. 2023 yılı ocak ayında en çok ihracat yapılan sektörleri ve ülkeleri de açıklayan Büyüksimitci, “Mobilya ihracat kalemlerimiz arasında ilk sıradaki yerini koruyor. Ardından elektrikli ev aletleri ve kablo geliyor. En çok ihracat yaptığımız ülkelerin başında ise Almanya var. Daha sonra ABD ve İtalya geliyor. İhracat pazarlarımızın ilk üç sırada Avrupa ülkeleri ve ABD’nin olması Kayseri sanayisinin ne kadar kaliteli ürünler ürettiğini bir göstergesidir” diye konuştu.
Kayıpları telefi etmek için yeni pazarların önemine dikkat çeken Başkan Büyüksimitci, “İhracatımızı geçen yıla göre yüzde 8 artırmayı başardık ancak, özellikle bizim en büyük ihracat pazarlarımızın başında gelen Euro Bölgesinde yaşanan durgunluktan kaynaklı geçen aya göre ihracatımızda bir miktar düşüş söz konusu. İnşallah bu yılın sonlarına doğru Avrupa başta olmak üzere hedef pazarlarımızdaki talep artışlarıyla birlikte, ürün ve pazar çeşitliliğimizi de artırarak, ihracatımızda ki kayıpları telefi etmeye çalışacağız. Her şeye rağmen üretime, istihdama ve ihracata devam eden üyelerimizi ve tüm çalışanlarımızı yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde sözlerini tamamladı.
Hasbeyler Köyü İftar Programına Yoğun İlgi
Kızılay Başkanı Kürşat Yağız'ın acı günü
Adem Sevim Basın Mensuplarıyla İftar Sofrasında Buluştu
Kadın ve Genç Kızılay gönüllüleri iftarda buluştu
Araç Kiralama Kavramının Günümüz Mobilitesindeki Yeni Konumu
Aracınızı Güvenceye Almanın Modern Yolu Kasko Rehberi
Kırlangıç Bayrak Tasarımlarıyla Markanızı Görünür Hale Getirin
Mektebim Kdz. Ereğli'de eğitim öğretime başlıyor
Milletvekili vatandaşın TÜVTÜRK isyanına ortak oldu
20 çeşit meyve fidesi %50 hibe ile satışa sunuldu
Ereylin AVM’de The Burger Kapılarını Açtı!
Hocaların hocası 40 yıl sonra mesleğine veda etti
Aslanlar Paslanmaz Tank ve Paslanmaz Depo Ölçüleri
Engin Aygün dualarla anıldı
Zorunlu Trafik Sigortası: Cebinizi Yakmayan Akıllı Seçimler
Engin Aygün için mevlit okutulacak
Acil Girişi Ulaşıma Kapanma noktasına geldi
Gazeteci Seyfi Boyraz'dan suç duyurusu
OYAK Maden Metalürji geleceğe hazırlanıyor
ÇAKIR: “Kıymetli Ereğli halkı bu çileyi hak etmiyor”
Kdz. Ereğli ayvaya doyacak
Murat Sesli’den dostlarına büyük vefa
Ereylin AVM’den Mağazacılara Tatlı Bir Teşekkür
Genç Yüzücü Salih Tığlı’dan Türkiye Finalinde Üç Başarı
Emektar Öğretmenler 24 Kasım’da Bir Araya Geldi
Kdz. Ereğli’de KPSS ve MEB-AGS Semineri Düzenlenecek
Zonguldak Mali Müşavirler Odasından Ereğli'de Güçlü Mesaj
EREĞLİ’nin MERCAN’ı Mağusa Liman’ı ile geri döndü..
Gazeteci Bayram Tomakin oğlunu everdi
Anahtar Parti’nin Zonguldak İl Başkanlığı’na Dilay Yurdumakan Atandı
Yükleniyor




