• BIST 100

    14991,40%0,51
  • DOLAR

    43,14% 0,10
  • EURO

    50,34% 0,08
  • GRAM ALTIN

    6377,90% 0,18
  • Ç. ALTIN

    10268,60% 0,00

Evlerimizdeki sinsi bomba

20. yüzyılın en önemli buluşlarından olan ve herkesin evinde bulunan televizyon şuurlu kullanılmadığında evimize atılan sinsi birer bomba oluyor.

Zonguldak 31.10.2014 13:20:25 0
Evlerimizdeki sinsi bomba

Ereğli Haber- 20. yüzyılın en önemli buluşlarından olan ve herkesin evinde bulunan televizyon şuurlu kullanılmadığında evimize atılan sinsi birer bomba oluyor.

20. yüzyılın en önemli buluşlarından televizyonun şuurlu kullanıldığında eğitimi kolaylaştıran bir iletişim aracı olduğunu vurgulayan Kent Konseyi Çocuklar Meclisi Sorumlusu Mine Atıcı, 'Ancak insanlarımız artık televizyonun esiri haline geldi. Saldırganlık ve cinsel içerikler taşıyan programların çocuklarda olumsuz davranışlara yol açtığı aşikardır. Yakın zamanda yapılan bir araştırma göstermiştir ki, ilkokul 1 ve 2. sınıfa giden öğrenciler arasında bile flört etme, sevgili değiştirme, sevgiliyi kıskandırma veya sevgiliyi bir başkasının elinden alma şeklinde senaryolar üretilmektedir. Bir başka örnekte ise, 9 yaşındaki bir çocuğun karnesindeki zayıfları için öğretmenine zehirli çikolata göndermeyi babasına teklif etmesi, sebep olarak da televizyonda bu yoldan karısını öldüren adamın yakalanmadığını söylemesi çok acıdır. Günümüzde ergenliğe girme yaşı bundan 20 yıl evveline göre en az 2 yıl öne çekilmiş durumdadır. Bunda televizyonun etkisi inkar edilemeyecek derecededir. Televizyondan yayılan ışığın melatonini azaltması hormonal dengesizliklere yol açar. Bu fizyolojik etkisinin yanında, bir de sürekli cinsel içerikli yayınların yer alması, hatta çizgi filmlerde dahi flört, sevgili olgularının vurgulanması diğer zararlarıdır. Okul dizilerinde çocuğun okul yaşantısı ile ilgili bir kare bulunmaz iken, okulda sevgili, flört ilişkilerinin ön plana çıkarıldığı görülüyor. Bu da erken ergenlik durumunu kaçınılmaz hale getirmektedir' dedi.
Bir toplumu etkilemenin en kolay yollarından birinin televizyon programları yaparak onları istediğiniz şekle sokmak olduğuna dikkat çeken Atıcı, 'ABD, 1945 yılında kendi kültürünü yayabilmek için savaştığı diğer ülkelere havadan kendi filmlerini atarak, insanların Amerikan kültüründen etkilenmelerini sağlamaya çalışıyordu. Şimdi bile ABD filmlerine şöyle bir baktığımızda, çizgi filmlerinde bile bir dini sembol, haç, temiz yüzlü ve iyi kalpli bir rahip ya da rahibe, güzel bir kilise ve dalgalanan bayrakları görürüz. 21. yüzyılda savaşları topla tüfekle yapmak yeterli olmamaktadır. Türk toplumu gibi milli, dini değerleri olan, ahlaki yapısı güçlü milletlerin önce bu özelliklerini yok etmek gerekir' diye konuştu.

Televizyon dizilerinin birçoğunda işlenen konuların, Türk toplum değerleriyle taban tabana zıt olduğunu ifade eden Mine Atıcı, 'Bu dizilerde aile mefhumu ihmal ve inkar edilmekte, nikahsız hayatlar, zina, çarpık ilişkiler, aldatma, lüks hayatlar, emeksiz kazanç resmen teşvik edilmektedir. Çok yakın tarihe dek, sürekli etkileşim halinde oldukları teyzelerine, amcalarına benzemeye çalışan çocuklar ve gençler, yeni dönemde televizyon teyzelerine, amcalarına benzemeye çalışmaktadır. Üstelik rol-model olarak seçtikleri bu ana karakterler de maalesef yengesine yan gözle bakabilen, lisede önce biriyle, sonra onun arkadaşıyla flört edebilen, mutlu ya da üzgün her anında ellerinden içki düşmeyen, sinirlenince etrafını kırıp döken, ahlaki ve dini değerleri olmayan kişiler oluyor. Aileyi yok etme çalışmaları ile fark etmeden en önemli değerimizi kaybediyoruz. Eskiden film ve dizilerde ana karakterler; ahlaklı, erdemli, mazlum ve fedakar insanlar, metresler ise kimsenin örnek almayacağı, toplumun ayıplayacağı kötü karakterlerdi. Oysa şimdi evdeki eş mutlaka aldatılmayı hak eden, metresler de mağdur tarafmış gibi gösterilip, gençlerimizin rol modelleri haline getirilmekte. Bu türden programlarla toplumun ahlak ve dini değerlerine dinamit koyulup fitili ateşlenmektedir. Düne kadar kutsal gördüğümüz değerler ayaklar altına alınıp paçavra edilmektedir. Ebeveynler buna bir dur demelidir. Dur diyemezler ise başkaları tarafından ne ekilirse, onu biçmek zorunda kalacaklarını bilmelidirler. Televizyonun çocuğun küçük yaşlardan itibaren dünyasına, ruhuna, algısına, seçimlerine ve hatta geleceğine nasıl müdahale ettiğini, ne gibi etkilerin meydana gelebileceğini iyi bilmeli, çok dikkatli davranmalıdırlar' diye konuştu.

Acil Girişi Ulaşıma Kapanma noktasına geldi

Gazeteci Seyfi Boyraz'dan suç duyurusu

OYAK Maden Metalürji geleceğe hazırlanıyor

ÇAKIR: “Kıymetli Ereğli halkı bu çileyi hak etmiyor”

Kdz. Ereğli ayvaya doyacak

Murat Sesli’den dostlarına büyük vefa

Ereylin AVM’den Mağazacılara Tatlı Bir Teşekkür

Genç Yüzücü Salih Tığlı’dan Türkiye Finalinde Üç Başarı

Emektar Öğretmenler 24 Kasım’da Bir Araya Geldi

Kdz. Ereğli’de KPSS ve MEB-AGS Semineri Düzenlenecek

​Zonguldak Mali Müşavirler Odasından Ereğli'de Güçlü Mesaj

EREĞLİ’nin MERCAN’ı Mağusa Liman’ı ile geri döndü..

Gazeteci Bayram Tomakin oğlunu everdi

Anahtar Parti’nin Zonguldak İl Başkanlığı’na Dilay Yurdumakan Atandı

RolyPoly Kids, Ereylin AVM’de Kapılarını Açtı !

Uluslararası Ticarette Denizyolu Parsiyel Taşımacılığının Rolü

Hasbeyler Cumhuriyet Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutladı

Evi yanan Ergenekon ailesi sıcak yuvasına kavuştu

26 Türküyle Kdz. Ereğli’de Halk Müziği Rüzgarı

Soğuk Havaların Vazgeçilmezi Nike Montlarla Sıcak Ve Konforlu Bir Deneyim

EREĞLİ’nin YENİ ÇOCUK DÜNYASI: MİNİ SPACE AÇILDI

Avukat İbrahim Levent Dinçer hayatını kaybetti

Cumhuriyet coşkusu Hasbeyler’i aydınlatacak

Monster ile Masaüstü Bilgisayar Modelleri Yeniden Tanımlanıyor

Ertuğrul: "Ereğli’nin Geleceği İçin Bu Mücadeleyi Vermek Zorundayız"

EGD yönetiminden Çakır’a hayırlı olsun ziyareti

Özcan, “Firma sayısı 10’dan niye 3’e düştü?”

Karaelmas Treni’nin İkinci Yolculuğu Tamamlandı

Erdemir Özel Endüstri Bölgesi İlanında Danıştay Savcılığından önemli karar

Safranbolu’nun Gizli Hazineleri New York’ta

Yükleniyor

Sahte emeklilik raporu operasyonunda 4 tutuklama talebi

Ereğli-Devrek yolunda kaza:6 yaralı

Evinin Önünden Kayboldu

Defineciler suçüstü yakalandı

Düzce’de uyuşturucu operasyonları: 4 şüpheli tutuklandı

Dehşet anları güvenlik kamerasında

Kamyonun çarptığı ticari taksi yayaların arasına dalıp dereye uçtu: 1 ölü, 4 yaralı

Yaşlı kadın dalgalara kapıldı... Hayat mücadelesi veriyor...

25 işyeri mühürlendi, 62 işyerinin ruhsatı iptal oldu

Maskeli şüpheliler 3 dükkanın camları taşla kırdı

Acil Girişi Ulaşıma Kapanma noktasına geldi

Gazeteci Seyfi Boyraz'dan suç duyurusu

Ereylin AVM’den Mağazacılara Tatlı Bir Teşekkür

​Zonguldak Mali Müşavirler Odasından Ereğli'de Güçlü Mesaj

Anahtar Parti’nin Zonguldak İl Başkanlığı’na Dilay Yurdumakan Atandı

EREĞLİ’nin YENİ ÇOCUK DÜNYASI: MİNİ SPACE AÇILDI

Ertuğrul: "Ereğli’nin Geleceği İçin Bu Mücadeleyi Vermek Zorundayız"

EGD yönetiminden Çakır’a hayırlı olsun ziyareti

Erdemir Özel Endüstri Bölgesi İlanında Danıştay Savcılığından önemli karar

Kdz. Ereğli’nin sevilen muhtarı Gündoğdu vefat etti

RolyPoly Kids, Ereylin AVM’de Kapılarını Açtı !

Zafer Partisi Kdz.Ereğli’de Turan Dönemi Başladı

Ereylin AVM’de ünlü yazarların imza günleri başlıyor

Seçim bitti, çalışmalar durdu… Kdz. Ereğli’ye ceza mı kesildi?

Seçim bitti, çalışmalar durdu… Kdz. Ereğli’ye ceza mı kesildi?

Zonguldaklı gazeteciler, Tahsin Erdem’den özür bekliyor

Direkler Tehlike Saçıyor

Demirtürk uyardı: “Acil önlem alınmalı”

Kdz. Ereğli'de bir gemi karaya oturdu... Mürettebat kurtarılmayı bekliyor...

ERDEMİR yönetimi TSO'yu ziyaret etti

ÇAKIR: “Kıymetli Ereğli halkı bu çileyi hak etmiyor”

Kdz. Ereğli ayvaya doyacak

Balıkçılar Güvenli Limanlara Sığındı

Yağmur etkisini gösterdi… Çaylıoğlu’ndan geçiş yok…

Kdz. Ereğli OSB’den dereye kimyasal atık

Köprü yıkılmak üzere… İki köy diken üstünde…

Kdz. Ereğli için tehlike uyarısı yapıldı

Şimşekler geceyi aydınlattı

Valilikten toz uyarısı

Saffet Bozkurt, Ormanlı'ya Doğalgaz Müjdesi Verdi

Murat Sesli’den dostlarına büyük vefa

Emektar Öğretmenler 24 Kasım’da Bir Araya Geldi

EREĞLİ’nin MERCAN’ı Mağusa Liman’ı ile geri döndü..

Gazeteci Bayram Tomakin oğlunu everdi

Hasbeyler Cumhuriyet Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutladı

Evi yanan Ergenekon ailesi sıcak yuvasına kavuştu

26 Türküyle Kdz. Ereğli’de Halk Müziği Rüzgarı

Soğuk Havaların Vazgeçilmezi Nike Montlarla Sıcak Ve Konforlu Bir Deneyim

Avukat İbrahim Levent Dinçer hayatını kaybetti

Cumhuriyet coşkusu Hasbeyler’i aydınlatacak