Tarih: 21.05.2023 10:52

Ereğli'de mutahit elektrikleri kesti, apartman halkı karanlığa gömüldü

Facebook Twitter Linked-in

Olay gece saatlerinde Sarıkokmaz Mahallesi Devrek yolu caddesi üzerinde bulunan Kalkanlar adlı bir apartmanda yaşandı. Apartmanda oturan 4 aile müteahhit ile iskan konusunda anlaşmazlık yaşadı. Konunun mahkemeye taşınmasının ardından müteahhit ailelere mahkemeyi geri çekmesi için avukatı aracılığı ile ihtarname çekti. Aileler bu durumu kabul etmeyerek ihtarnameyi imzalamadı ve müteahhitte ihtarname çekti. Müteahhit ailelere ihtarnameye çekmemeleri halinde elektriği keseceğini söyledi. İddiaya göre aileler ihtarnameyi geri çekmemeleri üzerine müteahhit akşam saatlerinde apartmanın elektriğini kesti. Yaşanan duruma tepki gösteren aileler evin önünde gazetecilere konuştu. Aileler evde elektrik olmaması nedeniyle yaşlı, hamile ve havaya ihtiyacı olan bir çocuğun mağdur olduğunu ve akşam yemeklerini yiyemediklerini söyledi. Aileler adına konuşan Mehmet Acar sorunun çözülmemesi halinde gece saatlerinde Ereğli kaymakamına giderek durumu anlatacaklarını söyledi. Acar Konuşmasında yaşanan süreci şöyle anlattı:

“Kalkanlar Yapı İnşaat tarafından işgal süreci ile alakalı mahkemeye verdiğimizden dolayı mahkeme sürecini durdurmamızla alakalı bu akşam itibariyle elektriğimiz kesildi. Küçük çocuğum var. Hava makinesine bağlanması lazım. Şuan 2 sefer bağlanması lazım ama bağlanmadı. Gördüğünüz gibi 4 aile gecenin bu saatinde buradayız. Kimse daha akşam yemeğini dahi yemedi. Bu konuda yetkililerden bir yardım talep ediyoruz. Emniyete gittik ifademizi 4 aile olarak verdik. ‘Bizim buradan sonra yapabileceğimiz bir şey yok’ dediler. ‘Bina sahibi ile görüşün inisiyatifine kalmış’ dediler. Muhtarımız aracılığıyla tekrar görüştük ama elektriği açamayacaklarını söylediler. Davadaki birkaç maddeyi geri aldım elektriği açacağını söylüyor. Bizim şuan tek amacımız elektriğin açılması, mağduriyetimizin giderilmesi. 

Dava konusu iskân süreci. İskânı 2. plana attık. Avukat aracılığıyla bize ihtarname çekti, bize dayatılan hazırlanmış bir ihtarname var. İhtarnamenin içinde de usulsüz olan şeyler var. Biz de bunu kabul etmediğimiz için imzalamadık. Biz de ihtarname çektik. İhtarnamenizi geri çekin çekemezseniz elektriğini keseceğiz dediler. Dün akşam kesilmedi bu akşam ansızın elektriğimiz kesildi.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —