Tarih: 02.11.2023 16:35

Duayen(!) hesabı tutturamadı… Belediyeyi 218 milyon TL borçlandıracak

Facebook Twitter Linked-in

Bütçeyi tutturamayacağını öngören Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık 2024 yılında Kdz. Ereğli Belediyesi’ni 218 milyon TL borçlandırmayı planlıyor.

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin 2024 yılı mali bütçesi bu gün yapılan meclis toplantısında görüşülerek karara bağlandı. Kendisinin duayen ve hesap uzmanı olduğunu iddia eden ve zaman zaman “Kdz. Ereğli Belediyesi’nin hiçbir yere borcu yok, hükümet istiyorsa borç verebilirim” şeklinde sözler sarf eden Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık 2024 yılında Kdz. Ereğli Belediyesi’ni en az 218 milyon TL borçlandırmayı planlıyor. Mecliste yapılan görüşmede Kdz. Ereğli Belediyesi’nin 2024 yılı mali bütçesi 1 milyar 480 milyon TL olarak öngörüldü. Gelirlerin giderleri karşılamayan bütçede Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık belediyeyi 218 milyon TL borçlandırmayı planlıyor. Göreve geldiği günden bu yana personel sayısını sürekli artırarak personel giderini tarihinin en yüksek düzeyine çıkaran Başkan Posbıyık, müdürlüklerde kontrolü elinden kaçırdığı için savurganlığı da önleyemiyor. 2019-2023 yılları arasında görev yaptığı 4,5 yıllık süre içerisinde Kdz. Ereğli Belediyesi olarak ilçeye tek bir eser kazandırmayan Başkan Posbıyık, alt yapı anlamında da bu süreçte sınıfta kaldı.
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin köyü yönetilmesi ve personel kadrosunun seçim yatırımı olarak gereksiz yere şişirilmesi nedeniyle 2024 yılında çalışanların maaşlarının ödenmesinde aksamalar yaşanabileceği ifade ediliyor.
2024 yılının Mart ayında yapılacak seçimlerde yeni seçilecek Kdz. Ereğli Belediye Başkanını mali açıdan çok büyük enkazın beklediği konuşuluyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —