• BIST 100

    11081,56%1,01
  • DOLAR

    42,12% 0,07
  • EURO

    48,68% 0,60
  • GRAM ALTIN

    5427,91% 0,68
  • Ç. ALTIN

    8940,85% 1,00

DTSO meclisinde gündem teknopark firmaları

DTSO meclisinde gündem teknopark firmaları

Gündem 1.08.2024 13:09:12 198 0
DTSO meclisinde gündem teknopark firmaları
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) olağan Meclis Toplantısı, Şehit Emniyet Müdürü Ufuk Baysan Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. DTSO 5. meslek komitesi üyelerinin ekseriya yer aldıkları Teknoparklardaki firmalara uygulanan istisnaların devam ettirilmesi konuları gündeme getirildi.
Olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı Tanju Acar’ın açılış konuşmasıyla başladı. Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, toplantının ilk gündem maddesi olan Yönetim Kurulu Faaliyetlerini meclis üyelerine aktardı. Erdoğan Bıyık, “Bu ay içinde; TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde TOBB çatısı altındaki 365 Oda / Borsa’nın Yönetim Kurulu Başkanlarının katılımlarıyla gerçekleştirilen istişare toplantısında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile bir araya geldik. Toplantıda ülke genelinde yaşanan mavi yakalı çalışan sorununa çözüm önerilerimizden biri olan yabancı uyruklu çalışanların sigortalanması konusunu gündeme getirdik. Bakanımız bize bu konuda çalışmalarının olduğunu, konuyu gündeme taşımamızdan dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti. 15 Temmuz günü Mobil Mutfağımız ile hem Büyük Cami önünde lokma ikramında bulunduk hem de Anıtpark’taki programlar boyunca pilav ve aşure ikramlarında bulunduk. Titizlikle çalışmalarını sürdürdüğümüz Düzce Gümrük Müdürlüğü için Ticaret Bakanlığı Destek Hizmetleri, Tasfiye İşleri ve Döner Sermaye Genel Müdürlüğü Yatırım Daire Başkanı Mahmut Çakmak ile Düzce’de bir araya geldik. Bir çok etkinliğe katıldık” dedi.

Devam etmeli
Meclis toplantısının devamında, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası 5. Meslek Komitesi’nde alınan ve Yönetim Kurulu tarafından Meclise havale edilen komite talepleri, Meclis Başkan Yardımcısı Murat Taştepe meclis üyelerine aktardı. Taştepe, “Yönetim Kurulu Başkanımız Erdoğan Bıyık’ın da yönetiminde yer aldığı ve önemli gelişme kat ettiği görülen Düzce Teknopark’ta faaliyet gösteren firmalarımız ile tüm Türkiye genelinde aynı sektörlerde ve teknoparklarda faaliyet gösteren firmaların ortak taleplerini TOBB’a ve ilgili bakanlıklara aktarmaya, kamuoyu oluşturmaya çalışıyoruz. Buna istinaden; Bağlı bulunduğumuz 5. Meslek Komitesi toplantılarında, özellikle bilgi teknolojileri üzerine faaliyet gösteren üyelerimizin bizlerden talep ettiği bazı yasal düzenlemeler var. Bu yasal düzenlemeler hakkındaki görüş ve önerilerimizi listeleyerek TOBB ve ilgili bakanlıklarla paylaşılmasını talep ediyoruz. Bu aşamada da siz kıymetli meclis üyelerimizi hazırlamış olduğumuz çalışma hakkında bilgilendirmek istedik. İçinde bulunduğumuz sektördeki devlet destek ve teşvikleri her geçen gün kısıtlanmakta ve kaldırılmakta. Bu durum, AR-GE ve İnovasyon odaklı çalışan, maliyetleri hali hazırda çok yüksek olan firmalarımızın uygun çalışma şartlarını sağlamalarında engel teşkil etmektedir. Bu durum rekabetçi olmalarına ve piyasada tutunmalarına da engel olmaktadır. Teknokent Kazanç istisnasının kaldırılması, Teknokentler ve Ar-Ge merkezlerinde uzaktan çalışma imkânı getirilmesiyle bu alanlarda çalışanların kontrol edilebilirliğinin azalması nedeniyle Teknokentler ve Ar-Ge merkezlerinde çalışanlara uygulanan istisnanın brüt asgari ücret tutarının beş katı (100.012,50 TL) olarak bir üst sınır getirilmesi, ilgili sektörlerdeki KDV istisnası indirimi imkanının kaldırılmasının gündemde olması, Hisse senedi ve ortaklık payları alım-satım kazanç istisnasının yeniden düzenlenmesinin gündemde olması, Startup şirketlerindeki hisse senedi opsiyonlarında vergisel kolaylık sağlanması, Teknoloji Geliştirme Bölgesi işletmesi yönergelerindeki personel başı zorunlu alan gereklilikleri, Teknokent Bölgelerindeki kira ve işletme giderleri konularında komitemizin yapmış olduğu ve sektördeki birçok üyemizden alınan geri dönüşlerle oluşturulmuş olan raporu siz meclis üyelerimizin de olurlarıyla TOBB ve ilgili bakanlıklara ileteceğiz” ifadelerinde bulundu.
Meclis toplantısının son kısmında Temmuz ayı mizanları görüşülürken, serbest kısımda; Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni hizmet binasının hangi aşamada olduğu, teslim alınan mobil mutfak ve müdahale aracı tefrişatlarıyla ilgili yapılan araştırmalar hakkında meclis üyelerine bilgiler verildi.
Haber Kaynak : iha

Uluslararası Ticarette Denizyolu Parsiyel Taşımacılığının Rolü

Hasbeyler Cumhuriyet Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutladı

Evi yanan Ergenekon ailesi sıcak yuvasına kavuştu

26 Türküyle Kdz. Ereğli’de Halk Müziği Rüzgarı

Soğuk Havaların Vazgeçilmezi Nike Montlarla Sıcak Ve Konforlu Bir Deneyim

EREĞLİ’nin YENİ ÇOCUK DÜNYASI: MİNİ SPACE AÇILDI

Avukat İbrahim Levent Dinçer hayatını kaybetti

Cumhuriyet coşkusu Hasbeyler’i aydınlatacak

Monster ile Masaüstü Bilgisayar Modelleri Yeniden Tanımlanıyor

Ertuğrul: "Ereğli’nin Geleceği İçin Bu Mücadeleyi Vermek Zorundayız"

EGD yönetiminden Çakır’a hayırlı olsun ziyareti

Özcan, “Firma sayısı 10’dan niye 3’e düştü?”

Karaelmas Treni’nin İkinci Yolculuğu Tamamlandı

Erdemir Özel Endüstri Bölgesi İlanında Danıştay Savcılığından önemli karar

Safranbolu’nun Gizli Hazineleri New York’ta

OYAK, beş şirketi ile TEKNOFEST’e katılacak

Kdz. Ereğli’nin sevilen muhtarı Gündoğdu vefat etti

Kdz. Ereğli Kızılay Türkiye birincisi oldu

Filolarınızı Geleceğe Taşıyan Akıllı Çözüm: Fleet Intelligence

Gözlerinize Şıklık ve Kalite: Çetin Günay'ın Optik Tutkusu

Aydınlatmanın Zarif Duruşu: Heka Store ve Ayaklı Lambaderleri

AK Parti ve CHP mecliste “RANT” ittifakı mı yaptı?

Anadolu Hastanesi'nden gazetecilere büyük indirim!..

Puan Durumu Süper Lig - Turkinform.com.tr

Kızılay'dan 'Acil kan' çağrısı

Gidiyorum ile Antalya Uçak Bileti Almanın Kolay Yolu!

Emekli madenciden Kızılay’a büyük bağış

Kdz. Ereğli'de denize giriş yasaklandı

Sesli, Zafer Partisi'ni ziyaret etti

Hasbeyler açık hava sinemasında buluştu

Yükleniyor

Sahte emeklilik raporu operasyonunda 4 tutuklama talebi

Ereğli-Devrek yolunda kaza:6 yaralı

Evinin Önünden Kayboldu

Defineciler suçüstü yakalandı

Düzce’de uyuşturucu operasyonları: 4 şüpheli tutuklandı

Dehşet anları güvenlik kamerasında

Kamyonun çarptığı ticari taksi yayaların arasına dalıp dereye uçtu: 1 ölü, 4 yaralı

Yaşlı kadın dalgalara kapıldı... Hayat mücadelesi veriyor...

25 işyeri mühürlendi, 62 işyerinin ruhsatı iptal oldu

Maskeli şüpheliler 3 dükkanın camları taşla kırdı

EREĞLİ’nin YENİ ÇOCUK DÜNYASI: MİNİ SPACE AÇILDI

Ertuğrul: "Ereğli’nin Geleceği İçin Bu Mücadeleyi Vermek Zorundayız"

EGD yönetiminden Çakır’a hayırlı olsun ziyareti

Erdemir Özel Endüstri Bölgesi İlanında Danıştay Savcılığından önemli karar

Kdz. Ereğli’nin sevilen muhtarı Gündoğdu vefat etti

Kdz. Ereğli Kızılay Türkiye birincisi oldu

AK Parti ve CHP mecliste “RANT” ittifakı mı yaptı?

Anadolu Hastanesi'nden gazetecilere büyük indirim!..

Kızılay'dan 'Acil kan' çağrısı

Gidiyorum ile Antalya Uçak Bileti Almanın Kolay Yolu!

Zafer Partisi Kdz.Ereğli’de Turan Dönemi Başladı

Ereylin AVM’de ünlü yazarların imza günleri başlıyor

Seçim bitti, çalışmalar durdu… Kdz. Ereğli’ye ceza mı kesildi?

Seçim bitti, çalışmalar durdu… Kdz. Ereğli’ye ceza mı kesildi?

Zonguldaklı gazeteciler, Tahsin Erdem’den özür bekliyor

Direkler Tehlike Saçıyor

Demirtürk uyardı: “Acil önlem alınmalı”

Kdz. Ereğli'de bir gemi karaya oturdu... Mürettebat kurtarılmayı bekliyor...

ERDEMİR yönetimi TSO'yu ziyaret etti

Mancar suşi geldi

Balıkçılar Güvenli Limanlara Sığındı

Yağmur etkisini gösterdi… Çaylıoğlu’ndan geçiş yok…

Kdz. Ereğli OSB’den dereye kimyasal atık

Köprü yıkılmak üzere… İki köy diken üstünde…

Kdz. Ereğli için tehlike uyarısı yapıldı

Şimşekler geceyi aydınlattı

Valilikten toz uyarısı

Saffet Bozkurt, Ormanlı'ya Doğalgaz Müjdesi Verdi

Armutçuk Madenci İlkokulu Öğrencileri Fidan Dikti

Kafkametler'in kayıp 7 mürettebatını arama çalışmaları sürüyor

Hasbeyler Cumhuriyet Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutladı

Evi yanan Ergenekon ailesi sıcak yuvasına kavuştu

26 Türküyle Kdz. Ereğli’de Halk Müziği Rüzgarı

Soğuk Havaların Vazgeçilmezi Nike Montlarla Sıcak Ve Konforlu Bir Deneyim

Avukat İbrahim Levent Dinçer hayatını kaybetti

Cumhuriyet coşkusu Hasbeyler’i aydınlatacak

Karaelmas Treni’nin İkinci Yolculuğu Tamamlandı

Safranbolu’nun Gizli Hazineleri New York’ta

OYAK, beş şirketi ile TEKNOFEST’e katılacak

Emekli madenciden Kızılay’a büyük bağış