• BIST 100

    10331,3%1,61
  • DOLAR

    40,16% 0,21
  • EURO

    46,94% 0,01
  • GRAM ALTIN

    4304,28% 0,49
  • Ç. ALTIN

    6833,05% 0,00

Bakan Yerlikaya Kdz. Ereğli’ye geldi, incelemelerde bulundu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gece saatlerinde Kdz. Ereğli’ye gelerek incelemelerde bulundu. Bakan Yerlikaya felaketin verdiği hasar hakkında bilgiler verdi.

Yaşam 20.11.2023 11:14:00 1674 0
Bakan Yerlikaya Kdz. Ereğli’ye geldi, incelemelerde bulundu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Zonguldak'ın Kdz. Ereğli ilçesini ziyaret ederek, Türkiye genelinde yaşanan şiddetli hava koşulları ve deniz kazaları hakkında son bilgileri paylaştı. Yerlikaya, ilçedeki “Kafkametler” adlı kuru yük gemisinin mendireğe çarparak battığını ve 12 mürettebata halen ulaşılamadığını açıkladı.
Kdz. Ereğli İlçe Kaymakamlığı binasına gelen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kuvvetli yağış ve fırtınayla birlikte yaşanan sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Bakan, 16 ildeki bin 611 ihbara ve bu ihbarlar sonucu meydana gelen 65 çatı uçuşu, 270 ağaç devrilmesi, 102 su baskını ve bin 150 diğer olaylara değindi. Ayrıca Diyarbakır ve Batman'da yaşanan iki can kaybını üzüntüyle bildirdi ve yaralanan 50 kişi için acil şifalar diledi.
“Olumsuz hava şartları normale dönünce arama kurtarma faaliyetlerine başlanacak”
Özellikle Zonguldak Karadeniz Ereğli'deki deniz kazalarına dikkat çeken Yerlikaya, “Kafkametler” adlı Türk bayraklı kuru yük gemisinin batması ve mürettebatla irtibatın kesilmesi, “Palada” ve “Sormonsky” 45 adlı gemilerde yaşanan olaylar hakkında bilgi verdi. AFAD, Sahil Güvenlik ve diğer kurtarma ekiplerinin hazır beklediğini ve olumsuz hava koşullarının düzelmesiyle arama kurtarma faaliyetlerine başlanacağını bildirdi.
Bakan, kötü hava şartlarının etkilediği gemilerdeki mürettebat için dua ederken, Cumhurbaşkanı'nın sürekli durumu takip ettiğini ve kamuoyuna sürekli bilgi verildiğini belirtti. Ayrıca, hayatını kaybeden vatandaşlar için başsağlığı dileklerini iletti ve tüm afetlerden korunma temennisinde bulundu.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:
“19 Kasım Pazar günü gün başlamadan önce Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz Türkiye genelinde yirmi dokuz şehrimizle ilgili turuncu alarm verdi. Ama gün içerisinde bu turuncu uyarı kırk bir şehre kadar yükseldi. Sağanak yağış, fırtına uyarısı, bütün medya aracılığıyla hem Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz hem İçişleri Bakanlığı, AFAD başkanlığı tarafından da yapıldı. Büyük hazırlıklar yapıldı, Valiliklerimizin koordinasyonlarında belediyeler, sivil toplum kuruluşları gerçekten önemli hazırlıklar yaptılar. Şu ana kadar AFAD başkanlığımızın verilerini paylaşmak istiyorum. On altı ilimizde bin 611 vatandaşlarımızdan gelen ihbar sayısı var. Bu gelen ihbarlarla ilgili kısa bir açıklama yapacak olursak 65 çatı uçması, 270 ağaç devrilmesi, 102 su basması ve bin 150 diğer olaylar olmak üzere toplam bin 611 ihbar. Maalesef iki can kaybı var. Diyarbakır Han ilçemizde bir kişi, Batman ilinde meydana gelen aşırı yağışlar sebebiyle yine bir vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Biz hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Ruhları şad olsun diyoruz. Yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yine iki ilimizde 50 yaralı var. Yaralı vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Rabbimizden acil şifalar diliyoruz. Zarar gören araç sayılarımız dört ilde 16. Şu ana kadar 16 ilimizde 7 bin 17, başta valilerimizin koordinasyonu olmak üzere yine AFAD'ımızın koordinesiyle 7 bin 17 görevli arkadaşlarımız var. Dört ilde 109 vatandaşımız da yapılan ihbarlar üzerine bu görevli olan arkadaşlarımız tarafındanda kurtarıldı.
Şu anda Zonguldak Karadeniz Ereğli için değerli arkadaşlar olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle İzmir'e gitmek üzere limandan ayrılan Türk bayraklı Kafkametler adlı kuru yük gemisi sürüklenerek mendireğe çarpmak suretiyle batmıştır. Gemide bulunan 12 Türk mürettebat ile halen irtibat kurulamamıştır. Sahil Güvenlik Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri, AFAD, Kıyı emniyeti, jandarma, emniyet, itfaiye ekipleri hazır beklemektedir. Olumsuz hava koşullarının düzelmesiyle birlikte hemen arama kurtarma faaliyetlerine başlanılacaktır. Yine öğlene doğru AFAD'ın da kamuoyuyla paylaştığı gibi limanda bağlı bulunan Kamerun bayraklı Palada isimli kargo gemisi, halatının kopması nedeniyle sürüklenerek karaya oturmuştur. Gemide bulunan on üç mürettebat itfaiye ekipleri tarafından kurtarılmıştır. Bir başka gemi Kamerun bayraklı Sormonsky 45 adlı kargo gemisinin de yine halatının kopmasıyla sürüklendiği, liman römorkörü tarafından on iki mürettebatıyla yedeğe alınarak kurtarılmıştır.
AFAD Başkanımız, beraberindeki arkadaşlarımızın meteorolojiden yarın sabahla ilgili almış oldukları tahmin havanın daha iyi olacağı yönünde. Yani yeşil uyarı olacağı noktasında. Ama sabahleyin hep birlikte göreceğiz.
Dün sabah erken vakitlerde rüzgarın zaman zaman yetmiş dört knota ulaştığını, dalga boyunun dokuz metreye ulaştığını, görüşün maalesef yirmi beş metreye düştüğünü, buradaki toplantıda bulunan tüm arkadaşlarımız paylaştılar, anlattılar.
Tabii bu kadar olumsuz bir hava koşulu ortamında maalesef Kafkametler adlı gemimiz de bulunan on iki vatandaşımız yani on iki Türk mürettebatın da arama kurtarma faaliyetini yapamadık. Üzülerek bunu belirtmek istiyorum. Duamız sabahleyin gün aydınlanır aydınlanmaz, inşallah olumlu havanın bize arama kurtarma çalışmaları yapmaya fırsat vermesini biz bekliyoruz. Az önce de ifade ettim, sahil güvenlik, Deniz Kuvvetleri, AFAD, kıyı emniyeti, jandarma, emniyet, itfaiye ekipleri hepimiz hazır ve olumsuz hava koşulları olumlu hale gelir gelmez de arama kurtarma çalışmalarımıza başlayacağız ve sizler aracılığıyla da kamuoyuna bunları anbean paylaşacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız sürekli takip ediyor, anbean takip ediyor. Bilgileri arz ediyoruz. Duamız, temennimiz, bu kardeşlerimize bir an önce ulaşmak. Allah tekrarından tüm afetlerden, ülkemizi, şehrimizi korusun diyoruz. Hepimize geçmiş olsun diyoruz. Tekrar hayatını kaybeden vatandaşlarımıza başsağlığı, Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına hemşehrilerimize de diliyorum. Yaralı olan vatandaşlarımıza da tekrar Rabb'imden acil şifalar diliyorum. Hepimize geçmiş olsun diyorum. Teşekkür ediyorum.”

Hasbeyler Köyü’nden Bursa ve Çanakkale gezisi

Çileğin En Tatlı Hâli Ereğli’de: Miss Mix Çilek, Ereylin AVM'de Açıldı!

Gözdem Burak Turizm’den Bayanlara Özel İstanbul Alışveriş Turu!

KLİNİK PSİKOLOG ŞULE ABACI EREL YENİ OFİSİNDE

Nilda Erva Özdemir, Zonguldak'ın gururu oldu

İPEKSİROTALAR İLE SEYAHAT HAYALLERİNİZ GERÇEK OLUYOR!

Erdemir çelik sektörünü bir araya getirdi

Boston Drink & Dessert, Ereylin AVM’de Kapılarını Açtı!

İMEAK Deniz Ticaret Odası Karadeniz Ereğli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Ünlüer’den Kaymakam Fatih Yılmaz’a Nezaket ziyareti.

Ereğli Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Sporda Yetenekli Öğrencilere Müjde!

SENEMS BEAUTY GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Ünlüer Romanya'da Ro-Ro seferlerini gündeme getirdi

İRİS İzmir, 22-25 Mayıs Tarihleri Arasında Ereylin AVM'de!

Turgut Tanyıldız Masterler şampiyonluk kupasının sahibi oldu

Ereylin AVM Güneşle Aydınlanıyor!

Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir 60 yaşında

Kurban bereketini yaşatıyorsan, hilal olsunlar Türkiye

Sıvı Yüz Germe (Facelift) Nedir? Nasıl Yapılır?

Kurbanlık Arayanların Adresi: Hasbeyler Köyü

Turgut Tanyıldız Masterler şampiyonluk için yola çıkıyor

MHP Zonguldak İl Başkanlığı'ndan "Birliktelik ve Vefa Programı"

Erdemir, Made in Steel 2025 Fuarı’na ilk kez katılıyor

Çakır’ın Yatırımı Büyüyor: Hem İstihdam Hem Yurt Dışı Açılım

Milletvekili Ertuğrul Kurban bağışlını Kızılay’a yaptı

Miniklerin Eserleri Sergiye Dönüştü, Büyük Beğeni Topladı

Murat Sesli'yi ziyaret etti.

Hangi Mekâna Hangi Doku? Mat, Yarı Mat ve Parlak Boyalar Arasındaki Farklar

Promosyon Kupa Bardak Baskıda Doğru Adres

Turgut Tanyıldız Masterler bir kez daha şampiyon oldu

Özcan fuarda Kdz. Ereğli firmalarını yalnız bırakmadı

Yükleniyor

Sahte emeklilik raporu operasyonunda 4 tutuklama talebi

Ereğli-Devrek yolunda kaza:6 yaralı

Evinin Önünden Kayboldu

Defineciler suçüstü yakalandı

Düzce’de uyuşturucu operasyonları: 4 şüpheli tutuklandı

Dehşet anları güvenlik kamerasında

Kamyonun çarptığı ticari taksi yayaların arasına dalıp dereye uçtu: 1 ölü, 4 yaralı

Yaşlı kadın dalgalara kapıldı... Hayat mücadelesi veriyor...

25 işyeri mühürlendi, 62 işyerinin ruhsatı iptal oldu

Maskeli şüpheliler 3 dükkanın camları taşla kırdı

Hasbeyler Köyü’nden Bursa ve Çanakkale gezisi

Çileğin En Tatlı Hâli Ereğli’de: Miss Mix Çilek, Ereylin AVM'de Açıldı!

Gözdem Burak Turizm’den Bayanlara Özel İstanbul Alışveriş Turu!

KLİNİK PSİKOLOG ŞULE ABACI EREL YENİ OFİSİNDE

Erdemir çelik sektörünü bir araya getirdi

Boston Drink & Dessert, Ereylin AVM’de Kapılarını Açtı!

İMEAK Deniz Ticaret Odası Karadeniz Ereğli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Ünlüer’den Kaymakam Fatih Yılmaz’a Nezaket ziyareti.

Ereğli Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Sporda Yetenekli Öğrencilere Müjde!

SENEMS BEAUTY GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Ünlüer Romanya'da Ro-Ro seferlerini gündeme getirdi

Ereylin AVM’de ünlü yazarların imza günleri başlıyor

Seçim bitti, çalışmalar durdu… Kdz. Ereğli’ye ceza mı kesildi?

Seçim bitti, çalışmalar durdu… Kdz. Ereğli’ye ceza mı kesildi?

Zonguldaklı gazeteciler, Tahsin Erdem’den özür bekliyor

Direkler Tehlike Saçıyor

Demirtürk uyardı: “Acil önlem alınmalı”

Kdz. Ereğli'de bir gemi karaya oturdu... Mürettebat kurtarılmayı bekliyor...

ERDEMİR yönetimi TSO'yu ziyaret etti

Mancar suşi geldi

Minyatür kütüphaneye zarar verenlere tepki

Balıkçılar Güvenli Limanlara Sığındı

Yağmur etkisini gösterdi… Çaylıoğlu’ndan geçiş yok…

Kdz. Ereğli OSB’den dereye kimyasal atık

Köprü yıkılmak üzere… İki köy diken üstünde…

Kdz. Ereğli için tehlike uyarısı yapıldı

Şimşekler geceyi aydınlattı

Valilikten toz uyarısı

Saffet Bozkurt, Ormanlı'ya Doğalgaz Müjdesi Verdi

Armutçuk Madenci İlkokulu Öğrencileri Fidan Dikti

Kafkametler'in kayıp 7 mürettebatını arama çalışmaları sürüyor

Nilda Erva Özdemir, Zonguldak'ın gururu oldu

İPEKSİROTALAR İLE SEYAHAT HAYALLERİNİZ GERÇEK OLUYOR!

Miniklerin Eserleri Sergiye Dönüştü, Büyük Beğeni Topladı

Hangi Mekâna Hangi Doku? Mat, Yarı Mat ve Parlak Boyalar Arasındaki Farklar

Aramıza Hoş Geldin Blak Kafe…

Şehit lidere vefa örneği

Ünallar Metal Şirketler Grubu’ndan Birlik ve Beraberlik İftarı

8’inci Erdemir Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması için başvuru süreci başladı

Ereylin AVM Eliz Bebek için seferber oldu

Başer Makine Çalışanları Moral ve Motivasyon Yemeğinde Buluştu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2