İş adamı Kahveci aday adaylığına yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: '2002 Yılının sonu itibariyle Türkiye'nin siyasi hayatında, sosyal yaşamında, ekonomik kalkınmasında tarihinde emsali olmayan bir vizyonla Türkiye'yi dünyada itibarlı ve güçlü boyuta taşıyan 15 Temmuz hain darbe kalkışmasını, dik duruşu ve halkından aldığı güçle ülkemizi karanlıktan aydınlığa çıkaran, Adalet ve Kalkınma Partisi kurucusu ve genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a minnet ve şükran borcuyla, bu vizyona ve koymuş olduğu hedeflere bir nebzede olsa katkı sağlayabilmek amacıyla aday oldum.
Siyasi ve sosyal deneyim ve hedeflerim: Zonguldak Genç İş Adamları Derneği [ZOGİAD ] Başkanlığı, 1992 -1996 Anavatan Partisi merkez ilçe gençlik kolları başkanlığı 1994-1997, Anavatan partisi merkez ilçe başkan yardımcılığı 1997-2002, Türk kızılayı Zonguldak şube başkan yardımcılığı 2007-2010.
Bulunduğum görevler itibariyle Zonguldak'ın sosyal ekonomik yapısı ve sorunları hakkında edindiğim tecrübeler ve çözümlerin neler olabileceği çok iyi biliyorum. Bu çözümleri gerçekleştirebilmek, ülkeme ve tüm Zonguldak'a hizmet edebilmek amacıyla elimi taşın altına koydum '